Keblinger

Keblinger

sebegitu harga C I N T A

| Tuesday, 14 August 2012

"Aku yang mengejar bayang
Cinta kian terbiar
Terpendam kata tak terungkap selamanya
Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta"

Dimana letaknya harga cinta?bila cinta dipermainkan?bila harga diri yang tak dapat dinilai sekarang?aku dapat rasa semua itu da lenyap. Lenyap kerana rasa dan sifat angkuh manusia, sikap yang tak pernah puas dalam kehidupan seperti mana perumpamaan "MANUSIA TAK KAN PERNAH PUAS". Kerana ini lah manusia, bila ada rezeki di hadapan mata ungkapan ALHAMDULILLAH xkan terucap, kalo rasa diri ini bersyukur, tisu sehelai pon adalah suatu nikmat dari ALLAH.

Begitu juga dalam bercinta, sudah tersedia keikhlasan dalam hati, ikhlas nya taruhan ini untuk bercinta, tetapi sejauh mane keikhlasan itu orang akan terima bila di kirinya tersedia perjanjian dengan wang ringgit dan kemewahan?mampukah wang ringgit dapat mengatasi segala tolakan belaian kasih dan sayang mahupun keikhlasan.

Aku sendiri sikit pon tidak faham dengan orang orang yg macam ni, dimana letak harga diri?dan aku rasa harga diri tidak berharga lagi.bila berbicara soal CINTA, sukar hendak digambarkan.kerana cinta akan melibatkan dua insan yg benar benar fall in love, but somehow, if hanya seorang sahaja yang effort nya lebih, aku rasa hubungan tu baik tak payah diteruskan.

Sakit, yes sangat sakit dengan apa yang aku alami. kejam sangat orang zaman sekarang ni, nak bercinta terlalu banyak syarat yg dipertaruhkan. Ingat, tak semua atas dunia ni kita mampu miliki dan tak semua itu sempurna, dan kenapa masih berfikiran sebegitu? terasa diri besar sangat ke?tolong berubah, jika da setiap kali nak bercinta kena ada listing aper yang nk aper yang tanak, hubungan awak xkan kemana. Ntah la tak tahu lah nak cakap ape, and then perlu ke nak compete kan saya dengan orang lain pada masa yang sama?saya tak mengerti, awak terlalu kejam. Dan ingat la WHAT GOES AROUND COMES AROUND..KARMA tetap ada, saya tanak cakap ape, saya nak lihat dari jauh, tapi saya tak benci kat awak, kalo rasa masih nk berkawan, saya hampar karpet merah kat awak, jika awak tanak berkawan ngan saya, saya tak boleh nk cakap ape sebbnya itu hak awak..

SAYA TAK BOLEH NAK PAKSA ORANG UNTUK ORANG SAYANG KAT SAYA..




5 comments:

{ Annas Easkey } at: 14 August 2012 at 11:43 said...

me love you brother :)

{ Masmira Masri } at: 14 August 2012 at 13:43 said...

CINTA adelah racun dan juga penawar dlm 1 masa..

do visit n follow
http://myaleo.blogspot.com/2012/08/chinta.html

{ zeezoearief } at: 14 August 2012 at 14:18 said...

thnx annas, even u on top now but still with me annas, really appreciate it :)

Masmira Masri : betol tu...hmmm...thnx btw.. :)

{ Soul By NurAnis } at: 19 August 2012 at 08:50 said...

C I N T A adlh ubt n penawar..
cinta sejati adlh RAHSIA dr Illahi..
anis doakan yg terbaik for u joe (^_^)
insyAllah

{ zeezoearief } at: 26 August 2012 at 00:37 said...

thnx anis.. :)

Post a Comment

 

Copyright © 2010 iamzeezoe.blogspot.com